Destinacija dana – Toskana u jesen

Ove jeseni od kraja rujna pa recimo sve do sredine studenog najbolji je izbor putovati u sunčanu i slikovitu Toskanu. Predlažemo let avionom za Firenzu, putovanje vlakom iz Trsta ili putovanje vlastitim autom. Ovo zadnje je odličan izbor jer je cijela Italija savršena destinacija za road trip putovanje autom. Toskana je odličan izbor za obiteljski odmor, ali isto tako i kao destinacija za vaše bračno putovanje. Pronađite smještaj u Toskani klikom ovdje – Hoteli i apartmani u Toskani

credits: Toskana by pitr/can stock photo

credits: Toskana by pitr/can stock photo

 

Vinogradi Toskane su među najljepšim na svijetu, a putovanje vlakom kroz brda i doline učiniti će vaše putovanje nezaboravnim iskustvom.

Cijene hotela i avionskih karata padaju početkom rujna i destinacija Toskana je povoljnija nego ikad. Možete kupiti povratnu avionsku kartu iz Zagreba za oko 1600 kuna. Smještaj je isto tako mnogo povoljniji u jesen nego u ljeto ili proljeće. Cijena noćenja u centru Firence stajati će vas oko 150 kn po osobi.

Zašto putovati u jesen?

  • Vrijeme je odlično
  • Toskana je sunčana gotovo cijelu jesen
  • Cijene letova su niže
  • Cijene hotela su niže
  • Mala slikovita sela u ranu jesen su zaista predivna
  • Nema velikih gužvi i čekanja za ulazak u muzeje i galerije

Kada putovati?

Od 20.rujna do 20.studenog

Preporučujemo vikende. Idealno bi bilo putovati vlakom i posjetiti više mjesta Toskane.

Karte za vlak možete kupiti online na stranici Trenitalia.

Ako putujte prvi put u Toskanu preporučujemo da obavezno to bude putovanje u Firencu. Osim Firence posjetiti ako stignete Sienu, San Gimigano i Pisu, a nemojte zaboraviti ni malenu Luccu.

 

Leave a Reply