Destinacija dana – Osaka

Osaka je glavni grad istoimene prefekture i nalazi se na japanskom otoku Honšuu. Osaka sa svojom okolicom (Osaka- Kobe i Kyoto) ima 19 milijuna stanovnika i jedan je od najvećih gradova Japana, nalazi se na trećem mjestu.  Mnogi ljudi na spomen Japana prvo misle na Tokyo ili Kyoto, ali Osaka je upravo biser koji bi svi trebali posjetiti. Osaka je grad predivne kulture i šarenih ulica, a na svakom koraku ćete pronaći mnogobrojne znamenitosti, ali i štandove sa vrlo uskusnom hranom.  U nastavku teksta pogledajte kako do Osake, kada ju posjetiti i druge korisne informacije.

Zašto posjetiti Osaku?

  • Dobri ljudi, dobrog i vedrog duha, uvijek spremni da pomognu
  • Bogata povijest
  • Slikovite i šarene ulice
  • Odlična gastro ponuda
  • Šopingiranje, grad je prepun trgovina i shopping centara

Kako do Osake?

Do Osake možete avionom iz Zagreba već od 4200 kuna povratno, ali i dosta povoljnije iz Beča ili Budimpešte. Za vrijeme akcije mogu se pronaći avionske karte za Osaku za oko 3400 kuna, a to uključuje povratnu kartu sa prtljagom i uključenim pristojbama zračnih luka. Ponude možete potražiti na stranici Jeftina putovanja.

Credits: Osaka by Rugbyho/ can stock photo

Kada je najbolje posjetiti Osaku?

Najbolje vrijeme za posjetiti Osaku je od svibnja do srpnja ili u rujnu. Vrijeme će tada biti odlično, a održavaju se mnogobrojne manifestacije, festivali i praznici.

Koliko dugo boraviti u Osaki?

Ako planirate putovanje kroz Japan savjetujemo da ostanete barem 4 dana kako bi dobro upoznali ovaj grad, ali iskreno Osaka je destinacija za koju je potrebno izdvojiti i 6 do 7 noćenja kako bi se u potpunosti vidjelo i doživjelo sve što ovaj grad može ponuditi. Ako ste već bili u Japanu i niste vidjeli Osaku savjetujemo da ponovite putovanje, ovaj put baš u Osaku.

Cijene u Osaki?

Osaka poput Tokya nije nimalo jeftina destinacija. Cijene noćenja u hotelu se kreću od 300 kn po osobi na više, ali najskuplji dio je ipak hrana i piće. Ukoliko želite jesti u restoranima morate biti spremni izdvojiti minimalno 150 kuna po obroku po osobi što znači da bi večera + ručak za dvije osobe koštali 600 kuna. Naravno hrana na uličnim štandovima i u marketima (trgovinama) je znatno niža, ali i dalje veća nego u Hrvatskoj ili Srbiji.

Cijene taksija su visoke i 10km u taksiju će vas stajati gotovo 300 kuna.

Cijena piva u restoranu je isto tako vrlo visoka pa se pripremite na cijene od 30kn za bocu piva u restoranu.

Ako želite u Osaku kliknite na tražilicu ispod. Upišite datume i broj dana te pogledajte cijene smještaja.Booking.com

Leave a Reply