Bern, Švicarska

Romantični srednjovjekovni grad Bern lako bi mogli nazvati i najmanje posjećenim glavnim gradom neke države. Iako je Bern glavni grad Švicarske uvijek je u sjeni drugih glavnih gradova Europe. Za razliku od drugih velikih gradov aŠvicarske Bern je nešto drugačiji, opuštniji, zabavniji i mnogi bi mogli reći bolji. Ovdje se lako vidi utjecaj renesanse, ali isto tako vrlo je dobro očuvana povijest i njegov stari grad koji je toliko lijep da će vas odmah oboriti s nogu. Još od davne 1983. godine stari grad Berna nalazi se na UNESCO-vom popisu Svjetske kulturne baštine. Osim što je romantičan i slikovit Bern je prepun atrakcija i znamenitosti, ovdje možete pronaći slikovite ulice, čudne malene kafiće, unikatne srednjovjekovne četvrti i povijesna građevine. Bern, Švicarska

Kliknite ovdje i provjerite cijene: BERN ŠVICARSKA

Najbolje vrijeme za posjetiti Bern bi bilo između travnja i rujna. Ukoliko planirate posjetiti Švicarsku ove godine zbog niske cijene javnog prijevoza vrlo jednostavno i povoljno možete povezati posjet Zürichu i Bernu koji su povezani autobusnim i željezničkim prijevozom. Iz Hrvatske do Berna najbolje je putovati tako da najprije letite iz Zagreba ua Zürich odakle lako možete posjetiti Bern i druge velike švicarske destinacije.

Zašto Bern?

  • Srednjovjekovan grad
  • Jedan od najljepših gradova u Švicarskoj
  • Slikovite ulice
  • Stari grad s bogatom poviješću
  • Odlični hoteli
  • Dobra povezanost sa Zurichom
  • Pivo i čokolada

Bern je poznat po vrlo lijepim i povoljnim airbnb apartmanima, ali isto tako po modernim i vrlo kvalitetnim hotelima. Za vaš boravak preporučili bi hotele koji se nalaze u blizini željezničke postaje. Odavde sve možete posjetiti pješice, a u blizini se nalazi velik izbor trgovina, kafića i restorana. Napominjemo kako je ovo ipak Švicarska pa se pripremite da dosta veće cijene nego što su u Hrvatskoj. Najpovoljniji i najveći izbor hotela u Bernu možete pronaći klikom ovdje.


Booking.com

Credits. Bern, Switzerland by Happyalex/can stock photo

Credits. Bern, Switzerland by Happyalex/can stock photo

 

Leave a Reply