Algarve, Portugal, top destinacija

Ove godine u jesen ili sljedeće godine od proljeća pa do ljeta morate posjetiti Algarve, jednu od najljepših regija na svijetu. Algarve se nalazi u Portugalu i slovi kao savršen izbor za odmor na plažama i razgledavanje slikovitih i romantičnih malih mjesta koje se nalaze u blizini. Ukoliko se odlučite posjetiti Algarve trebate putovati avionom u grad Faro. Povratne avinske karte iz Zagreba za Faro uključuju presjedanja i cijena se kreće od oko dvije tisuće kuna dok za recimo putovanje iz Beča ili Budimpešte za Faro možete kupiti avionsku kartu ponekad i za manje od tisuću kuna po osobi.  Algarve, Portugal, top destinacija.

Cijena smještaja je povoljna i bez obzira koje mjesto izabrali za smještaj pri posjetu Algarve-u možete očekivati odlične hotele sa super uslugom i to po vrlo pristupačnim cijenama. Za jedan boravak od 6 noćenja u prosjeku ćete izdvojiti manje od 1000 kuna po osobi za dvokrevetnu sobu. Možemo vam peporučiti hotel RIA TERRACE koji iznosi oko 200 kn po osobi za noćenje, a ima ocjenu od 81% i nalazi se na 200m od centra grada Faro-a.

U Algarveu možete uživati u romantičnim šetnjama, slikovitim prizorima prirode, razgledavanjem mnogobrojnih spomenika, upoznavanjem predivne kulture, ali i uživanjem u gastro delicijama. Nemojte zaboraviti da se ovdje mogu kušati neka od najboljih vina i sireva na svijetu.

Za ljubitelje mora dovoljno je spomenuti kako Algarve ima preko 150 plaža od kojih je barem desetak među najljepšim plažama Europe. Ako volite istraživanje morskih dubina, pješčane plaže i odmor na moru onda je Algarve najbolji izbor za vaš odmor.

Najbolje vrijeme za posjetiti Algarve:

Algarve je najbolje posjetiti u proljeće ili ljeto, ali zbor ugodne klime nije loše putovati početkom jeseni ili u ožujku. Cijene su tada nešto niže. Odličan izbor je putovanje za uskršnje praznike, Tijelovo, Praznik rada ili ljetovanje u srpnju i kolovozu.

Credits. Algarve/Calvoeira/Majalski/Can Stock Photos

Leave a Reply