Algarve, Portugal – čarobno mjesto koje morate posjetiti

Predivna obala Algarve u Portugalu poznata je u svijetu po svojim iznimno lijepim zlatnim plažama, predivni i čudesnim stijenama, malim slikovitim selima i vrlo dobrim lokacijama za ljubitelje vodenih sportova. Predlažemo da u 2017.godini posjetite ovu zamamnu regiju i neke od njezinih skrivenih dragulja. U nastavku teksta pogledajte informacije kako putovati ovdje, gdje boraviti i druge korisne informacije. Algarve, Portugal – čarobno mjesto koje morate posjetiti. Provjerite cijene klikom ovdje – Algarve.

Credits. Algarve/Calvoeira/Majalski/Can Stock Photos

Credits. Algarve/Calvoeira/Majalski/Can Stock Photos

Kako do Algarvea u Portugalu

Ukoliko želite putovati u Portugal u Algarve potrebno je letjeti za zračnu luku u gradu Faro. Druga opcija je let za Porto ili Lisabon odakle možete povoljno putovati za Faro. Cijena povratne avionske karte iz Zagreba za Faro iznosi od 1800 kuna pa sve do 2500 kuna ovisno o terminu putovanja i radi se uvijek o letu s jednim obaveznim presjedanjem. Daleko isplativija opcija je putovati direktnim non-stop letovima iz Beča, Milana ili Münchena. Letovi iz tih gradova u prosjeku iznose manje od 100 eura za povratnu avionsku kartu.

Još jedna opcija je putovanje iz Seville (Španjolska) autobusom za Faro. Cijena prijevoza je oko 40 eura i putovanje traje malo više od 2h. Ukoliko putujete u Andaluziju i želite na jednodnevno putovanje u Algarve možete to napraviti povoljno i brzo autobusnim prijevozom.

Što posjetiti u Algarveu?

Pa svakako grad Faro, ali isto tako i sva manja mjesta uzduž predivne obale. Preporučujemo posjet Olhao, Sagres, Silves, mali Albufeira ili Lagou zbog njezinih predivnih plaža. Algarve je pravi mali raj za ljubitelje slikovitih šetnica, predivnih plaža, odlične klime i romantičnih malih mjesta. Algarve ima više od 150 predivnih zlatnih plaža i više stotina romantičnih i skrivenih uvala. Osim mjesta za kupanje i uživanje u romantici ovdje možete pronaći predivnu katedralu, nacionalni muzej, nacionalni park i nekoliko predivnih starih kula i tvrđava.

Kada posjetiti Algarve?

Najbolje bi bilo od svibnja do rujna, ali zbog visokih temperatura i odlične klime možete putovati od početka travnja pa sve do kraja listopada. U trenutku pisanja ovog teksta u Zagrebu je -6°C i 8.siječanj, dok jeu istom trenutku u gradu Faro 17°C što je iznimno visoka temperatura za početak siječnja.

Koliko dana provesti ovdje?

Idealno bi bilo putovanje na 4-6 dana, ali ako putujete u Lisabon ili Sevillu i želite posjetiti i Faro moglo bi biti dosta i 2 puna dana. Najbolje je posjetiti Algarve u srcu sezone u srpnju kako bi mogli uživati u vrhunskim ponudama i najboljem mogućem kupanju u ovom dijelu Europe.

Smještaj u Algarveu

Cijena smještaja nije visoka i mogu se pronaći jeftini Airbnb apartmani već od 30 eura za noćenje dok je cijena smještaja raznolika, ali cijene se kreću od 25 eura po osobi za noćenje pa sve do nekih 300 eura za boravak u luksuznim i otmjenim hotel resortima. Portugal je inače vrlo povoljna destinacija pa se ne morate bojati vrlo visokih cijena kao što je slučaj s nekim drugim državama Europe.

Kako jeftino do Algarvea?

Za jeftine avionske karte do Algarvea potražite letove na tražilici Skyscanner. Kliknite na link i upišite Zagreb – Faro, Portugal i potražite avionsku kartu. Isto tako preporučujemo da pogledate i cijene letova iz Beča ili Münchena za Faro i usporedite razliku u cijenu. Za najpovoljniji smještaj kliknite ovdje – Jeftini hoteli u Algarve. Ukoliko želite popust za vaš boravak u Portugalu možete dobiti do 30 eura u obliku kupona klikom ovdje – Airbnb kupon pozivnica.Booking.com

Leave a Reply