Šri Lanka, tajanstvena i čarobna destinacija

Šri Lanka, tajanstvena i čarobna. Šri Lanka je jedna od onih destinacije za koje možemo tvrditi da su pravi Raj na Zemlji. Ova slikovita, tajanstvena i šarmantna zemlja prepuna je prašuma, rajskih plaža i neobičnih životinja. Šri Lanka je uz sve gore nabrojeno i jedna od najpovoljniji dalekih destinacija za vaša jeftina putovanja. Avionske karte za Šri Lanku mogu se kupiti svaki dan po super cijenama koje u prosjeku iznose između 389  i 489 eura ovisno o datumu putovanja i mjestu polaska. Najpovoljniji letovi su iz Beograda, Zagreba ili Venecije. Smještaj na Šri Lanki je još jedna povoljna stvar, a hoteli su odlični i kao da se međusobno natječu koji će biti jeftiniji, a bolji. Cijena noćenja u hotelima na Šri Lanki u prosjeku iznosi svega 30 eura po osobi za noćenje.

Provjerite cijene ovdje – Hoteli na Šri Lanki

Teško je nabrojati što sve vidjeti i posjetiti ovdje. Najbolje bi bilo da kupite jedan od online vodiča. Preporučujemo Lonely Planet vodiče koje možete kupiti već od 10 eura online uz dostavu u Hrvatsku. Ako više volite pdf i imati vodič na mobitelu i laptopu već od 4 eura možete kupiti starija izdanja vodiča za Šri Lanku.

Šri Lanka i njezinih 5 najbolji atrakcija:

  • Sigirija – ostaci drevnog grada
  • Nacionalni park Yala
  • Polonnaruwa
  • Anuradhapura
  • Arugam bay – slikovito mjesto na plaži

Najbolje vrijeme za posjetiti Šri Lanku je između prosinca i ožujka iako nije loše putovati sve od studenog pa do početka svibnja. Za prvo putovanje preporučujemo termine u siječnju, veljači i ožujku i to na nekih 10 dana. Takvo putovanje će vas stajati oko 5500  kuna ako sami rezervirate ili oko 9000 kn sa taksama uz putovanje s vodičem.

Izdvajamo mjesta kao što su Negombo, Kendi, Colombo, Anuradapura i mnogobrojne prašume Šri Lanke. Za plaže se ne morate bojati jer im ima više stotina predivnih zlatnih i bijelih plaža. Posebnu draž imaju resorti koji se nalaze odmah uz plažu, a mnogi od njih imaju i all inclusive usluge. Najbolje bi bilo pogledati cijene resorta klikom ovdje – Jeftini hoteli na Šri Lanki.

Stranica Airbnb također ima odličnu ponudu privatnih villa i apartmana na super lokacijama i cijene su vrlo povoljne, a najbolje je rezervirati veliku villu uz samu plažu ako putujete s prijateljima i dijelite trošak smještaja. Smještaj možete uvijek potražiti i na super popularnoj stranici Booking.

Credits: Šri Lanka/ Anton Gvozdikov/123RF

Credits: Šri Lanka/ Anton Gvozdikov/123RF

Cijena hrane i pića je vrlo povoljna i u prosjeku je i do 70% povoljnija od hrane i pića u recimo Zagrebu. Cijena jednog ručka u restoranu iznosi u prosjeku 30 do 40 kuna i to za jelo u kvalitetnom restoranu, dok cijena jela u običnim restoranima za prosječno jelo iznosi manje od 20 kuna. Cijena alkoholnog pića je visoka kao i cijena cigareta. Javni prijevoz je super jeftin i za manje od 5 kuna možete koristiti javni prijevoz dok je i taksi prijevoz povoljan, ali i rent-a-car usluga.

Napominjemo da za duga putovanja možete unajmiti i apartmane u centru grad već od 200 eura za 2 do 3 tjedna boravka.

Šri Lanka je super destinacija za sve one koji žele uživati na plažama, razgledavanju spomenika, hramova, istraživati morske dubine, ljubiteljima flore i faune kao i onima koji jednostavno traže divljinu, ali sigurno divljnu u kojoj se mogu osjećati avanturistički.

Šri Lanka, tajanstvena i čarobna destinacija

Leave a Reply