Rovinj, biser Istre

Od svih gradova Istre osobno nam je omiljeno odredište Rovinj. Ovo je zaista poseban grad kojeg ako niste do sada jednostavno morate posjetiti ovog proljeća ili ljeta barem jedan vikend. Rovinj je u svijetu poznat kao jedan od najslikovitijih i najromantičnijih gradova hrvatske obale. Zbog svoje bogate kulture, duge povijesti, predivnih hotela, otmjenih restorana i slikovitih ulica Rovinj je bez ikakve sumnje jedan od najboljih gradova Hrvatske i zasluženo je u samom vrhu turističke ponude. Rovinj, biser Istre

Smještaj rezervirajte ovdje: HOTELI U ROVINJU

Predlažemo jedan produženi vikend i odmor u Rovinju u jednom od njegovih odličnih hotela. Hotele u Rovinju i cijene možete pogledati klikom ovdje – Hoteli u Rovinju. Osim smještaja u hotelima za boravak u ovome gradu najbolje je izabrati i jedan apartman u samom srcu grada, a odličan izbor takvih apartmana od kojih mnogi nude predivan pogled s balkona možete pronaći ovdje – Airbnb apartmani u Rovinju.

Credits: Rovinj by Kasto/123RF

Credits: Rovinj by Kasto/123RF

Rovinj ima vrlo bogatu povijest i odličan je izbor ako ste ljubitelj povijesti i kulture. Na svakom koraku nalazi se neka stara građevina, spomenik ili druga znamenitost srednjeg vijeka, a svuda se vidi i utjecaj baroka i renesanse.

Rovinj možda nije poznat po plažama, ali ih ima, no ono najbitnije uz dobar smještaj, romantične uvale, slikovite ulice i otmjene hotele je i vrhunska gastro ponuda u kojoj ćete zaista uživati. Rovinj je vrlo posjećeno mjesto pa predlažemo da svoje rezervacije napravite brem 30 do 45 dana prije samog putovanja. Ako živite u Zagrebu onda možete i za manje od 3h do Rovinja osobnim automobilom ili za oko 70 kuna autobusom.

Obavezno posjetite crkvu sv.Eufemije, parkove, gradsku palaču, Balbijev luk i gradski trg. Cijene ulaznice su jeftine, a možete ih pronaći na službenim stranicama grada Rovinja.

Za kraj možemo samo reći kako je najbolje vrijeme za posjetiti Rovinj između sredine travnja i kraja rujna. Cijene hotela su povoljne ako ih rezervirate unaprijed, a najbolju cijenu za boravak u Rovinju možete pronaći klikom na ovu tražilicu ispod. Kliknite, upišite datume za koje želite posjetiti Rovinj i pronađite smještaj.

Rovinj posjetite zato što:

  • Je romantičan
  • Bogate povijesti
  • Jedan od najslikovitijih gradova
  • Ima vrlo luksuzne hotele
  • Idealan za romantične šetnje, večere i gledanje zalaska sunca
  • Mnogi hoteli imaju odličan wellness program
  • Dobra gastro ponudaBooking.com

Leave a Reply