Najbolji europski gradovi za ljubitelje umjetnosti

Najbolji europski gradovi za ljubitelje umjetnosti. Predstavljamo vam najbolje europske gradove za uživanje u umjetnosti i oku ugodnoj arhitekturi. Ako volite muzeje i galerije, arhitekturu i obožavate gledati radove nekih od najboljih umjetnika onda su ovo idealne destinacije za vaša sljedeća putovanja. Jeftine avionske karte za ove destinacije možete pronaći na stranici skyscanner. Za svoja putovanja uvijek prvo potražite povoljan smještaj na stranici Hotelscombined.

Barcelona

Grad Antonia Gaudija, europska ljepotica i dragulj prepun šarene arhitekture, gotičkih četvrti, vrhunskih muzeja i otmjenih galerija. Do Barcelone možete letjeti već od svibnja po cijeni od 110 eura zrakoplovom iz Zagreba.

Source: Ivantagab

Source: Ivantagab

Firenca

Grad obitelji Medici prozvan kolijevkom renesanse.Ovdje možete pronaći velik izbor umjetničkih djela Da Vincija, Botticellija i Michelangela. Obavezno pogledajte kolekciju Uffizi i palaču Pitti. Do Firence možete autom, autobusom ili avionom. Firenca je glavni grad Toskane i smatra se jednim od najslikovitijih gradova.

Source: Filp Fuxa/Florence / 123rf

Source: Filp Fuxa/Florence / 123rf

Beč

Beč je grad glazbe, moderne umjetnosti i književnosti. Beč je bio dom slavnih umjetnika i skladatelja kao što su Mozart, Mahler, J. Strauss II. i Beethoven.

Credits: Vienna by Burben/123RF

Credits: Vienna by Burben/123RF

Pariz

Pariz je grad svjetlosti, ljubavi, ali i ono najvažnije grad umjetnosti. Pariz je oduvijek bio dom bezbroj vodećih umjetnika iz cijeloga svijeta i danas na svakom koraku možete vidjeti i uživati njihova veličanstvena djela. Ako volite glazbu, hranu, spomenike, muzeje i galerije Pariz je grad kojeg ćete voljeti i u koji ćete se zaljubiti.

Credits: Pariz by IvanTagan/123RF

Credits: Pariz by IvanTagan/123RF

Rim

Posjetite li Rim i šetate li njegovim ulicama zaslijepit će vas količina remek djela renesanse i baroka. Crkve, katedrale, trgovi, fontane, stupovi i kipovi nalaze se na svakom koraku ovog vječnog grada.

Credits: Tomas1111/Rome/Italija/123RF

Credits: Tomas1111/Rome/Italija/123RF

Venecija

Osim što je slikovita romantična i predivna Venecija je jedna od najboljih vikend destinacija koje možete pojetiti i uživati u umjetnosti koju možete vidjeti na svakom koraku. Posjetite Guggenheim muzej, baziliku sv. Marka i Duždevu palaču. Prepustite se čarima ovog grada i dopustite da se izgubite u malenim, slikovitim ulicama.

Source: IKalinin/Venice/123RF

Source: IKalinin/Venice/123RFBooking.com

Leave a Reply