Najbolja mjesta za posjetiti u Francuskoj

Najbolja mjesta za posjetiti u Francuskoj

Svjetski ste putnik i pravi putoholičar? Vjerujemo kako ste već onda bili odavno u Parizu ili Nici, pa vam upravo iz ovog razloga predstavljamo super destinacije u Francuskoj koje jednostavno morate posjetiti. Francuska je predivna zemlja s velikom poviješću i bogata kulturom i predivnom romantičnim i slikovitim mjestima. U nastavku teksta pogledajte top destinacije koje jednostavno morate posjetiti ako želite upoznati Francusku.

Plaže dana D

U povijesti Dan D jedan je od najvažnijih dana, a bila je to invazija na Normandiju. Danas su plaže koje su služile za iskrcaj za Dan D velik dio povijesti i mjesto koje morate posjetiti. Ovdje danas možete vidjeti mnoge spomenike uključujući i famoznu Omaha Beach.

Mont Saint Michel ili Planina Svetog Mihovila

Ovo je srednjovjekovni burg izgrađen oko samostana Sv.Mihovila u Normandiji. Uz plaže dana D ovo je jedno od najboljih mjesta koje morate posjetiti u Normandiji, posebno ako vas zanima povijest.

Dolina Loire

Ako volite povijest, kulturu i romantična mjesta onda je dolina Loire vaša sljedeća destinacija. Posjetite čarobnu Burgundiju i jedan od najljepših dijelova Francuske.

Lyon

Predivni Lyon stoljećima je bio središte koje spaja jug i sjever Francuske. Više od 500 godina Lyon je industrijska snaga Francuske. Danas je ovo velik, bogat i sofisticiran grad. Popularan je za ljubitelje noćnih izlazaka zbog velikog broja kafića, klubova i restorana, ali isto tako popularan je i za ljubitelje muzeja jer ih zaista ima mnogo.

Credits. Lyon by F.Prochasson/123RF

Credits. Lyon by F.Prochasson/123RF

Lille

Predivni “maleni” Lille po mnogima je najpodcjenjeniji grad Francuske. Ovo je vrlo lijep, romantičan i slikovit grad koji na žalost ne dobiva dovoljno turističke pozornosti. Ako putujete u Francusku razmislite da posjetite i ovo predivno mjesto. Pogledajte video zapis ispod ovog teksta.

Čarobna Provansa

Ako nikad niste posjetili Provansu jednostavno ste propustili vidjeti jedno od najšarenijih i najslikovitijih dijelova svijeta. Na sreću letovi iz Hrvatske za Marseille odakle možete upoznati Provansu brzo i jeftino su vrlo povoljni i u sezoni između travnja i listopada može se putovati avionom iz Zadra i za manje od 50 eura.

Provansa putovanje

Colmar, Francuska

Maleni Colmar svakom je zaljubljeniku u romantične destinacije jedan od omiljenih mjesta za posjetiti. Ovo čarobno mjesto zaista izgleda kao da je dio neke od Disneyevih bajki.

Naravno osim gore spomenutih mjesta tu su još i Versailles, Pariz, Nica kao i mnogi drugi gradovi Francuske Rivijere. Jeste li već posjetili neka od nabrojenih mjesta i ako jeste koja su vam omiljena? Ostavite nam komentar i podijelite ovaj članak s prijateljima putem vaše Facebook stranice.

Credits: Colmar by Vichie81/Can stock Photo

Credits: Colmar by Vichie81/Can stock Photo

Leave a Reply

This website stores some user agent data. These data are used to provide a more personalized experience and to track your whereabouts around our website in compliance with the European General Data Protection Regulation. If you decide to opt-out of any future tracking, a cookie will be set up in your browser to remember this choice for one year. I Agree, Deny
534